Često mi mnogi od vas pišu kako bi voljeli da isprobaju tu Be You pastu od Curaproxa, ali im je jednostavno mnogo dati 28 KM za nju.

I razumijem, jeste dosta novca. Ipak, voljela bih da vam približim sve ono šta dobijate kupovinom ove paste, da vam kažem neke benefite sa stručne strane, ali i moje lično mišljenje kao i iskustvo sa ovom pastom.

Želim svakako da napomenem da ova objava nije ni u kom smislu sponzorisana niti plaćena i da je ovo moje iskreno mišljenje.

Dakle, idemo redom.

Razgledate police dm, cm ili neke apoteke, tamo je milion primamljivih proizvoda koji vam prosto ne daju da odete 😀 Znam, i ja to obožavam i nekada mi se baš teško odvojiti od svih deklaracija i uputstava koje obožavam da čitam 😀

Jedna od najčešćih „stanica“ u dm gdje zastanem je, pogađate, polica sa proizvodima za oralnu higijenu. Volim da čitam sastav pasti, vodica, još ako me neko od vas pita za neku vodicu a ja joj ne znam sastav, sreći nema kraja da otkrijem i tu novu i procijenim da li je dobra ili ne 😀

be you paste za zube cijena

Od kad su se pojavile, Be You paste baš privlače pažnju. Uvijek mi, a vjerujem i vama, za oko zapadnu šarena pakovanja. Međutim obično je prvo što čujem:

„Štaaa, 28KM?!“

„Ma daj to je preskupo, idem uzeti ovu od 3 KM.“

“To je previše.”

I slične reakcije.

Iskreno, i ja sam na prvu pomislila “Ma daj šta je ovo, stvarno je preskupo…” ali ipak kad malo bolje razmislim, ima razloga. Idemo redom.

Šta sadrži BeYou pakovanje?

Pastu i Curaprox Ultra Soft 5460 četkicu po cijeni od 28 KM ( 14eura).

Šta dobijamo kupovinom ove paste?

Kao prvo, četkica. Curaprox Ultra Soft 5460 četkica u slobodnoj prodaji je 8,81KM. Hajde da zaokružimo na 9 radi lakše računice.

Ostaje nam 19KM.

19 KM za pastu?! Hmm.🤔

Ok, idemo malo analizirati sastav ove paste.

Prva i po meni jedna od najbitnijih stvari – ova pasta nema SLS, odnosno Natrij Lauril Sulfat. Pisala sam na mnogim objavama o sulfatima, ali ukratko, to su sva ona sredstva koja se stavljaju u paste, sapune, kupke, šampone, kako bi dale efekat pjenjenja. Osim što maskiraju dobro pranje zuba, jer zbog pjene imamo osjećaj da je to sve dobro očetkano, oni mogu da irtiraju osjetljivu sluznicu ali i da budu uzročnik afti.

Idući veliki plus ovoj pasti dajem zbog sastojka koji se naziva hidroksiapatit.

Hirdoksiapatit je sastojak koji ima ulogu da popunjava mikropukotine u gleđi koje su se desile početnim remineralizovanjem usljed djelovanja bakterija, što je jedna izvanredna osobina nekog sastojka.

Prosto rečeno, ovaj mineral popuni ono što početni karijes napravi u gleđi dok se još ne vidi.

Dalje, ima dva jako bitna sastojka – fluoride i ksilitol. Svi znamo koliko su fluoridi važni za borbu protiv karijesa, a o ksilitolu ste imali priliku čitati i u objavama – sjetite se dm žvaka – to je šećer koji je itekako dobar za zdravlje zuba, jer uništava omotač bakterija i sprječava pojavu karijesa.

Paste sa ksilitolom su rijetko zastupljene na policama, zato je ovo ogroman plus Be You paste.

Hajde već na ovim sastojcima da se vratimo na cijenu.

Pate bez SLS, sa fluoridima, ksilitolom i hidroksiapatitom su vrlo rijetke na policama, a one koje su tu, su cijenom oko 10 do 12 KM. (Znam, jer sjetite se mog analiziranja polica :D)

Ali eto, uzećemo da naša cijena bude 10, pa nam ostaje 9 KM koje treba opravdati.

Idemo dalje na sastav.

be you curaprox

Sve Be You paste imaju biljke – ehinaceu, vražiju kandžu, azijsku centelu i ekstrakt gorke narandže. Biljke imaju sjajna svojstva kad je oralno zdravlje u pitanju. Sjetite se samo žalfije, i koliko je stomatolozi preporučuju za upaljene desni. Biljke imaju tanine koji pomažu obnavljanju tkiva gingive.

Evo i malo hemije – pored ovih biljčica, paste imaju glukozni oksidaza šećer, prirodni enzim koji proizvode pčele kako bi zaštitile med od bakterija. Jeste li kad vidjeli med koji se ubuđao ili pokvario?

Dajmo za ovakav sastav 5 KM.

Ostaje nam 4KM koje bih ja poklonila za 6 predivnih ukusa, veselih boja i dizajnu koji je stvarno jedinstven, ali i Curaproxu kao jednoj od rijetkih kompanija koja osim što proizvodi i edukuje sve o oralnoj higijeni, nastanku karijesa i prevenciji, što je danas zaista rijetko i ja ih zato uvijek podržavam. 💙

Svaka pasta ima i ime, pa je možete i pokloniti nekome kome bi opis najviše odgovarao. ❤️

I na kraju, u mom videu „Kako prati zube običnom četkicom“ možete vidjeti koliko je zapravo malo paste potrebno za jedno pranje. Dakle, može vam trajati jako dugo, a sigurno da će super ukusi uticati na iskustvo četkanja i veću motivaciju.

Jeste li probali ove paste, koja vam je najdraža?

Meni Challenger i Daydreamer 💙😍

 

                                                                                                                      dr stom. Ena Filipović

1 thought on “Curaprox BeYou pasta za zube – zašto je tako (opravdano) skupa?

  1. Dobar dan dali je ova pasta za zube dobra i za ljude koji imaju paradantozu, molim vas za odgovor, hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *